Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/finance/public_html/plugins/system/settings/settings.php:39) in /home/finance/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107
Кафедра фінансів НаУКМА — Державні фінанси - Кафедра фінансів НаУКМА
Україна, 04655, м. Київ, вул. Г. Сковороди, 2 корпус 6, кім. 410, тел.(044)425-60-42, 425-77-37 (факс)

Інвестуй у своє майбутнє разом з Магістеріумом з фінансів, банківської справи та страхування Києво-Могилянської Академії!

Магістеріум з фінансів, банківської справи та страхування НаУКМА - це унікальне для України поєднання ґрунтовної академічної освіти та актуального досвіду від українських і європейських фахівців. Незалежно від того, як Ви бачите своє майбутнє: у науковій сфері, чи у провідних світових, або вітчизняних роботодавців, наша магістерська програма дасть Вам впевненість у власних силах, а Ваші керівники чи роботодавці будуть приємно здивовані рівнем Вашої підготовки та компетентності.

Ми не даємо всіх готових відповідей, але даємо Вам змогу самим здійснити власні відкриття, в дружній атмосфері вдосконалити власні лідерські та професійні навички. Ми не вчимо вас як думати, ми покажемо як перетворити знання та досвід на успіх.

Державні фінанси

Викладає  к.е.н., доц. Подвисоцька Т. О.

Курс орієнтовано на ознайомлення студентів з  тим, як побудовані та функціонують державні фінанси демократичного суспільства.  Курс присвячено розгляду таких проблем як теоретичні основи фінансової діяльності держави та її інституцій, правила прийняття загальнодержавних рішень, аналіз витрат на утримання бюрократії, ефективність діяльності державного сектора, фінансові проблеми екологічної політики, ефективність процесів бюджетного перерозподілу, тощо.

Метою вивчення дисципліни  є комплексне дослідження державних фінансів, що спирається на інституціональне вчення про фінансову науку та основи економіки добробуту в демократичному суспільстві,  ознайомлення  студентів  з сучасними економічним інструментам аналізу  різних методів державної політики щодо  виправлення ситуації з неспроможністю ринку.